Friday, September 15, 2017

Jamu

Assalamualaikum...
Kali ni nak kita bercerita pasal jamu plk na...
hahahaha... lama dah nak buat jamu ni untuk diri sendiri... save resepi bertahun dah rasanya.... dok tertangguh saja.... baru-baru ni kawan sekerja dah buat dan makan dalam sebulan dah... testimoni dia agak menarik jgk la... pinggang semakin menjadi kerengga... hihihihi... x la... dia kata perut mengempis la dari sblm ni... dan angin yang dok kluar tu pun boleh tahan.

Apalagi.. aku pun terus beli bahan2 buat jgk la.... aku baru ja mkn 4 kali dalam 2 hari ni... alhamdulillah la rasa ringan badan dan x brapa nak sakit-sakit badan time bangun pagi... mana tak nya... angin kluar sedia2.... nanti kita tgk dalam sebulan plk mcm mana... kot perut mau flet mcm anak dara... hahahaha...


 Ni bahan-bahannya... 4 benda ja pun....

ni la rupa selepas ditumbuk... x brapa nak halus lagi...

ni resepi jamu tu...

Sapa perut buncit.... Boleh Cuba ni....

Petua untuk kempiskan perut buncit yg berangin.

3 sudu halba direndamkan dlm air dlm 2minit dan toskan seketika.
3cm halia muda diparut2
4 Ulas bawang putih
15biji lada hitam.

Semua bahan2 diatas.
Ditumbuk halba sehingga halus hancur dan kemudian dicampur halia,bawang putih last masukkan lada hitam. Tumbuk sampai hancur. Kemudian bahan2 tersebut digentel kecil spt maajun. Boleh disimpan dlm petisejuk letak satu bekas. Jamu ini boleh di ambil 2 biji pagi.dan 2 biji malam. Berterusan diamalkan..perut akan kempis.. Minum dgn air suam.
*badan akan ringan dan angin akan keluar mengempiskan perut.
*perempuan mengandung tidak sesuai diamalkan

Pemilik resepi : Adam Batrisyia Delisha

Thursday, September 14, 2017

alhamdulillah

subhanallah.... setelah sekian lama x boleh nak meneruskan penulisan dalam blog kesayangan ini.... allahhuakhbar.... hari ni dah boleh memulakan penulisan dimasa lapang... rindu teramat rindu....
alhamdulillah... syukur....

Resepi Brownies Chewy Gooey

sumber : Fb Azlina Ina Fans

Resepi Brownies Chewy Gooey
loyang 9x9 inchi

Bahan A
450g coklat masakan
150g Butter/marjerin
cara: cairkan double boiler

Bahan B
3biji telur
150g gula perang (kena kurangkan)
sedikit esen vanila
cara : kacau/wisk bagi sebati

Bahan C
110g tepung superfine @ tepung gandum + 1sk baking powder
4sb susu tepung
3sb serbuk koko
cara : ayak semuanya

Cara-cara :
1. Masukkan Bahan A dalam Bahan B kacau sebati.
2. Masukkan Bahan C kaub balik.
3. Bakar dlm oven yang telah dipanaskan tadi selama 40 min dengan suhu 175c ikut oven masing2.



Tuesday, November 24, 2015

Problem...

Assalamualaikum....
Sudah lama tidak meng"update" blog ni...
Masalahnya saya tak boleh nak display blog...
Sedih kecewa... 

Wednesday, October 29, 2014

KELEBIHAN JAMU MANDARA

Jamu Mandara mempunyai banyak kelebihannya. Bandingkan pada khasiat, harga, testimoni berderet yang kami terima, kesan menakjubkan dan jumlah kapsul yang ada. PALING UTAMA YANG ANDA KENA TAHU JAMU KAMI BERDAFTAR DENGAN KKM.

Monday, October 13, 2014

RAMBUT GUGUR SEMASA BERPANTANG


Kesian tengok ibu-ibu lepas berpantang, rambut gugur. Sikat ja terus selonggok rambut gugur. Sapu sampah bersepah rambut. Nak lawa lepas bersalin?
Rambut ni mahkota wanita untuk suaminya. Kalau suami tengok rambut nipis alahaiiii sedih sgt. Masa baru kahwin, rambut lebat dan beralun-alun. Lepas ja anak 2-3 terus berubah wajah. Rambut la penyeri rupa paras. Kalau serugum.. Orang selatan kata kusut masai tak lawa. Jadi kena jaga tu..rambut yang sihat buat kita nampak lebih muda di mata suami. Biar la dia tengok kita lawa dari dulu sampai sekarang. Paling tidak kalau beruban tak pa tapi jangan luruh.
Orang lelaki tak dak rambut tak pa..itu dipanggil macho macam Bruce Willis/ Mukriz Mahathir. Orang pompuan tak boleh la mcm tu.. Tengok Sinead O Conner.. Ish tak mau la.
Jom tengok testimoni JAMU MANDARA. BIAR TESTIMONI INI BERBICARA. TANPA EDIT naaa.

Friday, October 10, 2014

Bengkung MOMMY JAMU MANDARA



PERANAKAN ANDA MUDAH JATUH?

Tanda-tandanya:

✔ sakit bahagian ari-ari
✔ kencing kerap, asal batuk aja terkencing
✔ faraj terasa longgar
✔ kencing tak puas
✔ tak selesa semestinya di bahagian faraj ada cairan.


Punca-punca peranakan jatuh:
  • Tak memaki bengkung semasa berpantang
  • Batuk kuat berterusan
  • Mengangkat benda2 berat.Contoh:kotak2 yg besar..
  • Jalan terlalu lasak.
  • Tidak menjaga pantang ketika lepas bersalin.
  • Tidak menjaga pemakanan.
-----------------------------------------------------------------------------------
Gunakan bengkung MOMMY JAMU MANDARA setiap masa. Mudah dan senang dipakai.

Nak lebih sedap? Sapu minyak panas dan wrap perut anda dengan bengkung Mommy Jamu Mandara.

Adjustable dan boleh dicuci.

Tak perlu ikat kerana ianya ZAP-ON..

Semudah 123. Warna pink u olls.. Khusus untuk jelitawanss jamu mandara.

Harga RM49 shj without postage.

Sms :0194953285
Whatsapp: 0194953285